ua en ru

ФДМ прогнозує приватизацію "Укрспирту" до кінця 2016

ФДМ прогнозує приватизацію "Укрспирту" до кінця 2016 Фото: Ігор Білоус

Приватизація "Укрзалізниці" не планується

Голова Фонду державного майна Ігор Білоус прогнозує приватизацію ПАТ "Укрспирт" до кінця 2016 року. Про це він заявив сьогодні в ефірі "5 каналу".

"Що стосується "Укрспирту". Буквально перед приходом сюди, ми фіналізували законопроект разом з МінАПК, це згідно доручення прем'єр-міністра, і подамо на розгляд йому цю вже фактично завершену ідею, будемо готові прийняти це підприємство до себе і організувати продаж всіх підприємств спиртово-горілчаної галузі, якщо пощастить, то до кінця цього року", - сказав глава ФДМ.


Також він зазначив, що приватизація "Укрзалізниці" не планується.

"Укрзалізниця" не йде на приватизацію - це державний, стратегічний об'єкт, сьогодні це публічне товариство, акціями якого на 100% володіє держава. Приватизація не планується", - додав Білоус.

При цьому доля "Турбоатома", за словами чиновника, буде визначатися не раніше 2017 року.

"Турбоатом" - гарне підприємство, стратегічне. На цей рік воно не стоїть в плані приватизації. Я вважаю, що на сьогоднішній день підприємство "Турбоатом" і взагалі енергетичного машинобудування - це зосередиться і виграти ті тендери, які розігруються на таких підприємствах, забезпечити себе замовленнями на декілька років наперед для того, щоб ми мали робочі місця, зарплати, виручку, податки і як тільки це буде зроблено, ці підприємства будуть варті інших грошей і, я думаю, на наступний рік ми будемо вирішувати, чи ми будемо виділяти це підприємство в стратегічну категорію або віддавати його на приватизацію", - сказав Білоус.

Нагадаємо, раніше Білоус розповів, в якому випадку Україна зможе реприватизувати ОПЗ.