ua en ru

ФФУ вимагає від ФІФА втрутитися в скандал з трансфером Зозулі

ФФУ вимагає від ФІФА втрутитися в скандал з трансфером Зозулі Фото: Роман Зозуля

Також включитися повинна і іспанська сторона

Федерація футболу України звернеться до ФІФА та іспанську Королівську федерацію з проханням дозволити Роману Зозулі брати участь в матчах у другій половині сезону. Про це повідомляє сайт ФФУ.

В останній день трансферного вікна було обхявлено, що Зозуля відправиться в оренду в мадридський "Райо Вальєкано" з "Бетіса". Але радикальні ультрас "Райо" сприйняли трансфер негативно, обзовав українця "нацистом" і змусивши керівництво "Бетіса" повернути гравця. З-за того, що на початку сезону Зозуля був заявлений за "Дніпро", він не може до кінця сезону знаходиться в заявці будь-якого клубу.

"Ситуація, в якій опинився гравець національної збірної команди України Роман Зозуля, викликає глибоке обурення всієї вітчизняної футбольної громадськості. Керівництво уважно вивчила всі обставини скандалу навколо заблокованого переходу гравця "Бетіса" в мадридський клуб "Райо Вальєкано" і планує прийняти адекватні заходи, щоб допомогти нашому спортсмену. Роман Зозуля ніколи ні словами, ні вчинками не давав підстав вважати його прихильником неонацистських ідей. Зараз Роман став заручником форс-мажорних обставин. Національна асоціація сподівається на оперативну реакцію керівництва Королівської іспанської футбольної федерації і ФІФА щодо ситуації, яка склалася з нашим гравцем. Також Федерація буде наполягати на дипломатичному та інформаційного сприяння в цій історії з боку українського посольства в Іспанії. Наша позиція залишається однозначною і жорсткою: український футболіст повинен отримати право на участь в офіційних змаганнях у сезоні 2016/2017 років", - йдеться в повідомленні на сайті ФФУ.

Нагадаємо, Роман Зозуля є гравцем збірної України. Влітку 2016 року він покинув "Дніпро", в якому грав з 2011 року.