ua en ru

ФФУ покарала "Динамо" за поведінку вболівальників на матчі Суперкубка

ФФУ покарала "Динамо" за поведінку вболівальників на матчі Суперкубка Фото: фанати кидали на поле петарди (fcdynamo.kiev.ua)

Також клуб оштрафований на 115 тисяч грн

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України (КДК ФФУ) покарав київське "Динамо" домашнім матчем без глядачів за поведінку вболівальників на матчі за Суперкубок проти донецького "Шахтарем" (0:2). Про це повідомляє телеканал "Футбол 1/2".

Якщо порушення повториться, то дискваліфікація розтягнеться ще на один матч. Крім того, КДК оштрафував "Динамо" на 115 тисяч грн. Також за поведінку фанатів на 75 тисяч грн оштрафований і "Шахтар".

Ситуацію прокоментував керівник КДК Андрій Шумілов.

"Поведінка ультрас "Динамо" ми кваліфікували як дуже серйозне порушення. Найбільша провина лежить на "Динамо", клуб недопрацював з уболівальниками. Фанати "Динамо" також розмістили на трибунах заборонену символіку - кельтський хрест. Це транслювалося на всю Україну. Інспектори з безпеки і стюарди нічого не зробили. На нашу думку, це теж вина клубу", - сказав Шумілов.

Нагадаємо, матч першого туру сезону 2017/2018 між київським "Динамо" і одеським "Чорноморцем", який відбувся у Києві на стадіоні ім. Валерія Лобановського, був проведений без глядачів.