ua en ru

ФФУ дискваліфікувала низку гравців і тренерів "Динамо" і "Шахтаря"

ФФУ дискваліфікувала низку гравців і тренерів "Динамо" і "Шахтаря" Фото: Будинок футболу (ffu.org.ua)

КДК застосував санкції до тренерського штабу і футболістів

Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Федерації футболу України (ФФУ) на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення дискваліфікувати низку гравців і тренерів київського "Динамо", а також донецького "Шахтаря". Про це інформує телеканал "Футбол 1/2".

Так, захисник "гірників" Ярослав Ракицький дискваліфікований на три матчі за своє видалення в матчі з "Зорею" (1:2). Чи понесе покарання і наставник "оранжево-чорних" Паулу Фонсека, який після матчу висловив арбітру Сергію Бойко своє невдоволення. Він пропустить один матч.

"Нуну Кампуш, Алан Патрік, Ігор Дуляй, Факундо Феррейра отримали попередження і умовну дискваліфікацію на один матч. Найважче покарання застосували до тренера воротарів Антоніу Феррейрі, який завдав удар арбітру Бойко, що зафіксовано в суддівському рапорті. Феррейрі заборонили перебувати в технічній зоні" Шахтаря "під час матчів до кінця сезону", - сказав секретар ФФУ Ігор Грищенко.

Крім того, за підсумками матчів 19 туру УПЛ дисциплінарні санкції застосовані до київського "Динамо". Так, асистент Олександра Хацкевича Олег Лужний, якого видалили в поєдинку з "Олександрією" (0:0), отримав один матч дискваліфікації.

У дві гри поза заявкою "Динамо" оцінили в КДК поведінку Євгена Хачеріді. Захисник вже після матчу емоційно висловлював обурення і вживав ненормативну лексику на адресу Юрія Можаровського.

Нагадаємо, КДК ФФУ також постановив, що матч 18 туру української Прем'єр-ліги між "Карпатами" та "Олімпіком", який був перерваний через сильний снігопад, буде дограний.