ua en ru

Ferrexpo вирішила продати свою частку в бразильській гірничо-видобувної компанії

Ferrexpo вирішила продати свою частку в бразильській гірничо-видобувної компанії Фото: Полтавський ГОК

Сума, яку розраховує отримати Ferrexpo - 41,8 млн дол

Компанія Ferrexpo, швейцарський виробник залізної руди, що працює в Україні, оголосив про рішення продати весь приналежний йому пакет акцій бразильської компанії Ferrous (Ferrous Resources Limited) - 15,51%. Про це повідомляє прес-служба виробника.

Як йдеться у повідомленні, покупцем пакета повинен стати IEP Ferrous Brazil, а сума, яку розраховує отримати Ferrexpo - 41,8 млн дол.

На даний момент немає гарантій того, що продаж пакету акцій буде завершена. Справа в тому, що потенційна операція ще повинна бути перевірена поруч регуляторів, у тому числі - Бразильським антимонопольним комітетом.

Акції бразильської гірничодобувної компанії Ferrous Resources, Ferrexpo набула восени 2013 р. Тоді ця покупка була частиною планів компанії вийти на нові ринки.

Ferrous - виробник залізної руди, з виробничими потужностями в східному регіоні Бразилії. За підсумками 2014 р. Ferrous справив 5,6 млн тонн залізної руди.

Ferrexpo - швейцарська компанія, що контролює в Україні Полтавський і Эристовский гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК і ЭГОК). Входить в групу "Фінанси і кредит", що контролюється Костянтином Жеваго.

Нагадаємо, що в I кварталі 2015 р. Ferrexpo збільшила випуск окатишів до 2,9 млн т.