ua en ru

У Фергюсона скасовано режим надзвичайного стану

У Фергюсона скасовано режим надзвичайного стану Фото: Фергюсон

Місцеві правоохоронні органи будуть залишатися пильними, і офіцери готуються швидко реагувати в разі необхідності

В американському місті Фергюсон скасовано режим надзвичайного стану, введений раніше через зіткнення демонстрантів з поліцейськими, повідомляє повідомляє The New York Times.

«Після аналізу ситуації останніх чотирьох вечорів, протягом яких діяв режим надзвичайного стану, я радий повідомити, що наші правоохоронці встановили порядок і запобігли подальші акти насильства в Фергюсона», - повідомив керівник округу Сент-Луїс Стівен Стенджер.

Відзначимо, в місті Сент-Луїс в передмісті Фергюсона, штат Міссурі, де рік тому пройшли бурхливі протести після вбивства поліцією чорношкірого підлітка, 9 серпня було введено надзвичайний стан після столкновеій демонстрантів з поліцією.

Натовп з кількох десятків протестувальників вийшла на проспект Флоріссант, де відбувалися основні заворушення, в ніч на 11 серпня. Демонстранти іноді намагалися блокувати рух і кидали каміння в поліцейських.

Нагадаємо, в серпні 2014 року в Фергюсона білий поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого юнака Майкла Брауна. Після цього місто охопили масові протести.