ua en ru

У Фергюсоні оголошено надзвичайний стан

У Фергюсоні оголошено надзвичайний стан Фото: Фергюсон

НС оголошена у зв'язку з безладами в місті

Сіті-менеджер округу Сент-Луїс (штат Міссурі) Стів Стенжер оголосив у понеділок надзвичайний стан у місті Фергюсон, де пройшли масові протести з приводу річниці вбивства поліцейським афроамериканця Майкла Брауна. Про це повідомляє USA Today.

"У зв'язку з вчорашнім насильством і безладами в місті Фергюсона і загрозою життю та майну я, користуючись своїми повноваженнями, оголошую про негайне введення режиму надзвичайного стану", - заявив Стенжер.

"У результаті заворушень в місті щонайменше три людини були поранені і четверо заарештовано. Джон Белмар заявив на прес-конференції, що один з поранених в результаті зіткнень з поліцією знаходиться в критичному, нестабільному стані в місцевій лікарні, йому зроблена операція", - підкреслив Стенжер.

Нагадаємо, в серпні 2014 року в Фергюсона білий поліцейський Даррен Вілсон застрелив 18-річного чорношкірого юнака Майкла Брауна. Після цього місто охопили масові протести. Сіті-менеджер і глава поліції Фергюсона пішли у відставку. Суд Уїлсона виправдав, але той звільнився зі служби. Тоді масштабні акції протесту проти свавілля поліції пройшли і в інших американських містах, у тому числі у Вашингтоні і Нью-Йорку.