ua en ru

Федерація хокею дискваліфікувала двох гравців збірної України

Федерація хокею дискваліфікувала двох гравців збірної України Фото: Едуард Захарченко (fhu.com.ua)

Організація проведе розслідування щодо можливої здачі матчу

Міжнародна федерація хокею (IIHF) попередньо дискваліфікувала хокеїстів збірної України Едуарда Захарченка та Володимира Вариводу через підозру в участі у договірному поєдинку. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Зазначається, федерація проведе розслідування щодо можливої здачі спортсменами матчу збірної України проти Південної Кореї на ЧС-2017.

В кінці серпня Рада Федерації хокею України прийняла рішення дискваліфікувати захисника збірної України Володимира Вариводу й воротаря Едуарда Захарченка від участі в будь-яких змаганнях з хокею з шайбою за спробу здачі матчу національної команди на чемпіонаті світу-2017 в дивізіоні ІА.

Перед цим стало відомо, що Федерація хокею України призначила внутрішнє розслідування для перевірки інформації про здачу матчу проти Південної Кореї на ЧС-2017.

Раніше Захарченко та Варивода зізналися в здачі матчу збірної України проти Південної Кореї на чемпіонаті світу 2017 року в Києві. У тому поєдинку Україна поступилася команді Південної Кореї в серії буллітів (1:2).