ua en ru

ФБР розслідує нові спроби зламу телефонів Демпартії

ФБР розслідує нові спроби зламу телефонів Демпартії Фото: хакери знову атакували Демократичну партію

У США вважають, що напади були організовані хакерами за підтримки уряду Росії

ФБР розслідує спроби зламу мобільних телефонів членів Демократичної партії США, вчинені у минулому місяці. Про це повідомили чотири обізнані про атаку і знайомі з розслідуванням джерела, передає Reuters

Співрозмовники агентства заявили, що вони вважають, що ці напади були організовані хакерами за підтримки уряду Російської Федерації, можливо, щоб зірвати вибори 8 листопада.

Співробітники ФБР звернулися до кількох членів Демократичної партії, чиї телефони могли бути зламані, і попросили надати їм телефони, щоб слідчі змогли вивчити їх.

Поки що невідомо, скільки людей могли постраждати, і чи були метою хакерів члени Конгресу.

Одне з джерел агентства зазначило, що, якщо атака була успішною, хакери могли одержати широкий спектр даних: номера мобільних телефонів, інформацію про дзвінки, текстові повідомлення, електронні листи, фотографії та ін.

Співрозмовник агентства також розповів, що слідчі перевіряють, чи могли хакери використовувати вкрадені дані з серверів Демпартії або з особистого листування, щоб отримати доступ до мобільних телефонів.

Представники ФБР поки що офіційно не прокоментували ці повідомлення.

У штабі кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявили, що вони не були поінформовані про можливий злам мобільних телефонів.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон під час дебатів з кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом звинуватила Росію у кібератаках.