ua en ru

ФБР проводить нове розслідування щодо Клінтон

ФБР проводить нове розслідування щодо Клінтон Фото: Хіларі Клінтон (flickr.com/iprphoto)

Слідство має намір з'ясувати, чи не було корупційної складової у діяльності фонду Клінтонів

Міністерство юстиції США розпочало нове розслідування щодо діяльності фонду родини екс-кандидата в президенти Хілларі Клінтон Clinton Foundation в той час, коли вона була державним секретарем. Про це повідомляє The Hill.

Згідно з інформацією видання, співробітники ФБР з Літл-Рок (штат Арканзас), в якому був заснований фонд, взяли на себе ініціативу в розслідуванні та опитали щонайменше одного свідка минулого місяця, а в найближчі тижні мають намір провести додаткові заходи.

Анонімні джерела видання серед чиновників повідомили, що слідство хоче з'ясувати, чи не обіцяла Клінтон певних рішень в обмін на благодійні внески в її фонд, і чи не розраховували донори на досягнення певних урядових цілей завдяки своїм пожертвам.

Крім того, ФБР має намір розслідувати, чи були якісь активи, звільнені від податків, конвертовані для використання в особистих або політичних цілях, і чи не було порушене при цьому податкове законодавство.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що американський Конгрес отримав докази того, що Федеральне бюро розслідувань США приховувало злочини колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон, яка використовувала приватний поштовий сервер для секретного листування.