ua en ru

ФБР провело обшук у офісі особистого адвоката Трампа

ФБР провело обшук у офісі особистого адвоката Трампа Фото: Майкл Коен (web screenshot)

Під час обшуку в Майкла Коена вилучили електронне листування, податкову та комерційну документацію

Федеральне бюро розслідувань США в понеділок, 9 квітня, провело обшук у офісі особистого адвоката президента Дональда Трампа Майкла Коена. Про це повідомив адвокат Коена Стівен Райан, передає The New York Times.

"Прокуратура США у Південному окрузі Нью-Йорка провела обшук і вилучила особисте листування між моїм клієнтом Майклом Коеном і його клієнтами. Мені федеральні прокурори повідомили, що дії були ініційовані Управлінням спеціального прокурора Роберта Мюллера", - повідомив Райан.

Він зазначив, що обшук, швидше за все, не пов'язаний безпосередньо з розслідуванням Мюллером справи про російське втручання у вибори президента США, а також назвав його "непотрібним".

Райан уточнив, що Коен співпрацює з владою і передав слідчим із Конгресу, які розслідують втручання РФ у вибори в США, тисячі документів.

Водночас співрозмовник видання, знайомий з перебігом обшуку, заявив, що однією з багатьох тем, які цікавили агентів ФБР, були виплати порноактрисі.

Під час обшуку вилучили електронне листування, податкові документи та комерційну документацію.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп почав готуватися до можливого допиту спецпрокурором Робертом Мюллером у справі про втручання Росії у президентські вибори в США.