ua en ru

ФБР поки не виявило зв'язків Трампа з владою Росії, - NYT

ФБР поки не виявило зв'язків Трампа з владою Росії, - NYT Фото: Дональд Трамп

Бюро перевірило оточення Трампа та листування з російським банком

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США поки не виявило зв'язків кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа з владою Російської Федерації, передає The New York Times з посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що ФБР більшу частину літа перевіряло оточення Трампа на предмет фінансових зв'язків з Росією і версію про секретний канал листування між компанією Trump Organization і російським Альфа-банком, а також шукали причетних до злому серверів Демократичної партії. Що стосується останнього, то слідство на даний момент вважає, що хакерські атаки були проведені з метою зірвати вибори, а не забезпечити перемогу Трампа.

Також повідомляється, що ФБР кілька тижнів досліджувало комунікацію між Trump Organization і російським Альфа-банком, проте в бюро прийшли до висновку, що активність між їхніми серверами може бути обумовлена маркетинговою розсилкою або спамом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти США від демократів Хілларі Клінтон закликала Трампа розкрити його зв'язки з Росією.