ua en ru

ФБР опублікувало витяги з допиту Клінтон про її пошту

ФБР опублікувало витяги з допиту Клінтон про її пошту Фото: ФБР оприлюднило уривки з допиту Хілларі Клінтон

Клінтон заявила, що не пам'ятає службових інструкцій щодо поводження з секретною інформацією

Федеральне бюро розслідувань (США) опублікувало витяги з допиту колишнього держсекретаря Сполучених Штатів, кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, що проводилося у справі про її електронну пошту. Про це повідомляє Reuters.

Колишній держсекретар підтвердила, що їй було відомо про те, що на посаді держсекретаря вона повинна засекречувати певну інформацію, однак повідомила, що не пам'ятає, як саме визначається секретність.


Згідно із заявою ФБР, під час допиту Клінтон заявила, що не пам'ятає службових інструкцій щодо поводження з секретною інформацією.

Вона також повідомила, що не пам'ятає, що отримувала на свою пошту "які-небудь документи, які, як їй здавалося, не повинні були бути в несекретній системі листування".

Клінтон визнала, що "не запрошувала відкрито дозвіл на використання приватного сервера або особистого облікового запису", проте членам Держдепартаменту було відомо про це, "адже це було видно кожному, з ким вона обмінювалася листами".

Проте співробітники відомства повідомили ФБР, що на місці поштової адреси Клінтон в її листах стояла лише буква "H", тому вони не знали про її особистий акаунт.

Зазначимо, допит Клінтон відбувся на початку липня. Як повідомляв тоді представник її виборчої кампанії Нік Меррілл, бесіда була добровільною, зокрема, кандидат у президенти від демократів "була рада можливості надати допомогу Міністерству юстиції".

Скандал навколо електронного листування Клінтон розгорівся в березні 2015 року, коли стало відомо, що вона, будучи держсекретарем США (2009-2013 роки), використовувала для листування особисту електронну пошту всупереч внутрішнім правилам адміністрації Білого дому.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін спростував причетність Росії до кібератак на комп'ютери Національного комітету Демократичної партії США.