ua en ru

ФБР буде розслідувати вибух біля мечеті в Міннеаполісі

ФБР буде розслідувати вибух біля мечеті в Міннеаполісі Фото: будівля Федерального бюро розслідувань Едгара Гувера (з відкритих джерел)

За інформацію про організаторів вибуху обіцяно винагороду в розмірі 10 тис. доларів

Федеральне бюро розслідувань в суботу взяло на себе розслідування бомбардування мечеті за межами Міннеаполіса. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомив глава мечеті Мохамед Омар, один з членів мусульманської громади бачив, як після вибуху з автостоянки біля мечеті швидко поїхав пікап.

За інформацію, що веде до арешту і звинувачення у бомбардувальнику району Міннеаполіса, обіцяно винагороду в розмірі 10 тис. доларів.

"Причиною вибуху біля мечеті мусульманської громади Дар Аль-Фарук став вибуховий пристрій", - йдеться в повідомленні ФБР Міннеаполіса в Twitter.



Крім цього, у ФБР також попросили надати їй будь-яку інформацію про подію.

Як відзначає агентство, в минулому році в США різко зросли антимусульманські інциденти, згідно з огляду Ради з американо-ісламських відносин.

Кілька інших релігійних лідерів області приєдналися до мечетей в суботу, щоб висловити підтримку.

"Ми тут проявляємо солідарність і підтримку мусульман, причому не тільки в центрі, але і мусульман по всій нашій державі, які знаходяться під такими атаками", - сказав журналістам незабаром після Омара виконавчий директор Ради церков Міннесоти Кертісс Де Йойнг.

Нагадаємо, на півночі США стався вибух біля мечеті.