ua en ru

ФАС Росії дала згоду на злиття бірж ММВБ і РТС

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) РФ дала згоду на придбання біржею ММВБ конкуруючої майданчики РТС, усунувши всі адміністративні перешкоди на шляху об'єднання двох найбільших російських бірж, передає Reuters.
ММВБ набуває 100% акцій РТС, розрахункової палати РТС, клірингового центру РТС і 97,76% Депозитарно-клірингової компанії.
ФАС встановила, що ці угоди можуть призвести до обмеження конкуренції на ринку послуг організації торгівлі цінними паперами і похідними фінансовими інструментами, а також на ринку депозитарних послуг.
Для того щоб мінімізувати ці наслідки для конкуренції, служба зобов'язала біржі змінювати діючі та встановлювати нові тарифи на свої послуги тільки при їх схвалення клієнтами.
Угода, як очікується, буде закрита до грудня 2011 р, а на початку 2012 р. ВАТ РТС перестане існувати як юридична особа.
Об'єднана майданчик планує провести IPO в 2013 р. Перед цим акціонери ММВБ повинні проголосувати за перетворення ЗАТ ММВБ у ВАТ. Позачергові збори акціонерів відбудуться 16 вересня.
Відзначимо, в Україну ММВБ належить контрольний пакет акцій фондової біржі ПФТС (50% + 1 акція). У свою чергу, РТС володіє 43% "Української біржі".