ua en ru

"Фармак" заявив про готовність випускати антисептичні засоби для українців

"Фармак" заявив про готовність випускати антисептичні засоби для українців Ілюстративне фото (farmak.ua)

Виконавчий директор компанії закликав всіх дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров'я

Фармацевтична компанія "Фармак" у зв'язку з поширенням епідемії коронавірусу в Україні готова налагодити випуск антисептичних засобів для українців на своїх заводах. Про це на своїй сторінці в Facebook написав виконавчий директор ПАТ "Фармак" Володимир Костюк.

"Ми бачимо гостру потребу вітчизняного ринку в антисептичних засобів, тому вже налагодили випуск антисептиків. Поки тільки для власних потреб, але готові випускати й для зовнішнього користування - питання в процедурі реєстрації", - написав Володимир Костюк.

За його словами, Верховна рада прийняла законопроект, одна з норм якого спрощує процедуру випуску на ринок дезінфікуючих засобів для подолання гострого дефіциту в аптеках, лікарнях та на виробництвах на час епідемії.

"Зокрема, була скасована процедура реєстрації для запуску на ринок антисептиків, що не містять шкідливих для здоров'я людини речовин. А також була введена 0% ставка акцизного податку на спирт, який є одним з ключових компонентів дезінфекційних засобів", - додав Костюк.

Виконавчий директор "Фармак" також підкреслив, що сьогодні йде боротьба не когось одного з вірусом, це боротьба кожного, і закликав дотримуватися рекомендації Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАТ "Фармак" вивчає можливість запуску виробництва продукції для боротьби з коронавірусом, у тому числі діагностичних тест-систем.

Як повідомляло РБК-Україна, Всеукраїнська благодійна організація "Благодійний фонд родини Жебрівських" виділила 10 млн гривень на протидію поширенню коронавірусу в Україні.