ua en ru

ФАО надасть допомогу постраждалим фермерам в результаті конфлікту на сході України

ФАО надасть допомогу постраждалим фермерам в результаті конфлікту на сході України Фото: конфлікт на сході зачепив дрібних і великих фермерів

Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) надає матеріальну підтримку дрібним фермерам в зоні конфлікту в Донецькій і Луганській областях східної України, які з приходом весни готові відновити господарську діяльність, з початковою сумою в розмірі 800 тис. дол. Про це повідомили у прес- службі ФАО.

Згідно з оцінкою потреб, проведеної ФАО та Міністерством аграрної політики та продовольства України, конфлікт на сході України зачепив дрібні і великі фермерські господарства по-різному. "Посіви занедбані, техніка знищена, худобу убитий або вкрадений - це лише кілька з понесених втрат. Багато фермерів готові відновити свою діяльність, але потребують негайної допомоги для досягнення успіху", - йдеться в повідомленні.

ФАО виділила суму в розмірі 800 тис. Доларів США з власного бюджету і Спеціального фонду для невідкладної допомоги та реабілітації (SFERA). Дана підтримка включає забезпечення насінням весняних овочевих культур, добривом і кормом для тварин. Для реалізації поставлених цілей відкрито офіс у Краматорську, в північній частині Донецької області, а також призначено фахівця з реагування на надзвичайні ситуації в Києві.

Нагадаємо, в МінАП створили 8 робочих груп для розробки стратегія розвитку галузі на 2015-2020 рр.