ua en ru

Всі факти зловживання грошима, виділеними на ремонт доріг, повинні розслідуватися, - Гройсман

Всі факти зловживання грошима, виділеними на ремонт доріг, повинні розслідуватися, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Так, на дорожні роботи вже виділено 6,5 млрд гривень

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести перевірку ефективності використання коштів виділених на ремонт доріг в Україні Державної фіскальної служби і Державної аудиторської службі. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Я б хотів, що б ми зараз ретельно зайнялися перевіркою тих обсягів робіт, які були зроблені", - заявив Гройсман під час робочої наради щодо стану виконання дорожніх робіт в Україні.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд розпочало ремонтні роботи на українських дорогах в 2016 році. На дорожні роботи вже виділено 6,5 млрд гривень, а всього на ремонт доріг направлять близько 19 млрд гривень.


"Зараз потрібно відновлювати дорожнє господарство, і тут дуже важливо, щоб кожна гривня, виділена на ці цілі, була ефективно використана", - підкреслив Гройсман.

Гройсман зазначив, що дуже часто дорожні роботи - реконструкцію, будівництво, поточні ремонти доріг - використовували "для того, щоб на дорогах красти". "Це є неприпустимим", - підкреслив він.

Серед зловживань, які практикуються під час дорожніх робіт, прем'єр-міністр навів приклади непрозорого проведення тендерів на місцях, необ'єктивне завищення розцінок та обсягів робіт, переклад виділених коштів у готівку та їх розкрадання.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив використання 20 млн гривень на підвищення обороноздатності.