ua en ru

За фактом спроби захоплення агрофірми у Полтавській області поліція відкрила кілька справ

За фактом спроби захоплення агрофірми у Полтавській області поліція відкрила кілька справ Фото: затримання рейдерів у Полтавській області (прес-служба НПУ)

Наразі всі особи фігурантів поліцією встановлені та допитані

Поліція Полтавської області відкрила кілька кримінальних проваджень за фактом спроби силового захоплення активів агрофірми. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

"Правоохоронцями затримано більше 40 осіб. Ініціатори заворушень намагалися втекти на двох легковиках, проте також були затримані в Оржицькому та Лубенському районах. Під час втечі один із автомобілів правопорушників травмував поліцейського та технічно пошкодив кілька транспортних засобів місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за цими фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за кваліфікуючими ознаками ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) та ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

"Наразі всі особи фігурантів поліцією встановлені та допитані. В основному це молоді чоловіки віком від 19 до 36 років, жителі Києва, Запоріжжя та Кременчука", - доповіли у відомстві.

У поліції також додали, що під час огляду транспортних засобів слідчими виявлено низку речових доказів, серед яких кілька предметів, схожих на пістолети. Вилучені речі направлено на експертизу. Після висновків фахівців буде ухвалено відповідні законні процесуальні рішення.

Нині слідчі дії тривають, поліцією подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно правопорушників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 4 листопада 2017 року в Полтавській області було затримано 40 осіб, які силовими методами намагалися заволодіти активами агрофірми.