ua en ru

За фактом масштабних аварій на тепломережах Харкова порушено справу

За фактом масштабних аварій на тепломережах Харкова порушено справу Фото: аварія в Харкові (УНІАН)

У Харкові протягом 10 днів сталося 7 масштабних аварій на тепломережах

За фактом масштабних аварій на тепломережах Харкова, які сталися у лютому-березні 2018 року, порушено справу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"Прокуратура Харківської області процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) (санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років), внаслідок якої сталося 7 масштабних аварій на тепломережах протягом 10 днів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у Харкові починаючи з 22 лютого у Шевченківському, Київському, Немишлянському, Індустріальному, Слобідському, Основ’янському районах міста сталися, принаймні, 6 аварій на тепломагістралях, через які без опалення та гарячої води залишилися щонайменше 700 об’єктів.

Повідомляється, що керівництво міськвиконкому та комунальних підприємств у жовтні 2017 року прозвітували про готовність мереж до опалювального сезону. У рамках слідства правоохоронці перевірять, яким чином виділялись та використовувалися кошти на підготовку до зимового періоду. Також визначатиметься особа, відповідальна за відповідні роботи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що останній раз аварія на тепломережі в Харкові сталася в ніч на 3 березня. Комунальники виявили порив магістральної тепломережі у Київському районі міста. Через аварію без теплопостачання залишилося 181 житловий будинок, 11 медичних закладів, 2 дитячих садки, 2 школи та 65 відомств. Наразі теплопостачання відновлено.