ua en ru

За фактом блокування відділень Альфа-Банку і Ощадбанку в Одесі відкрито кримінальне провадження

За фактом блокування відділень Альфа-Банку і Ощадбанку в Одесі відкрито кримінальне провадження Фото: за фактом блокування банків відкрито кримінальне провадження

Частина відділень банків вже відновила свою роботу

За фактом блокування сьогодні, 3 квітня, п'яти відділень "Альфа-Банку" і "Сбербанку" в Одесі відкрите кримінальне провадження. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Зазначено, що провадження відкрите за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, а також складено протокол за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо учасників подій.

Повідомляється, що частина відділень банків вже відновила свою роботу.

Відзначимо, що раніше близько двадцяти п'яти громадян, які назвали себе "Автомайданом Одеси", заклали пінобетонними блоками частину входу у відділення одного з банків, розташованих на вул. Пушкінській.

Крім того, активісти облили фарбою і розклеїли листівки ще на кількох банківських відділеннях, які, на їхню думку, є представниками країни-агресора.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 50 активістів блокували роботу п'яти відділень банків - двох "Альфа-Банку" і трьох "Сбербанку".