ua en ru

Facebook вступила в асоціацію стільникових операторів GSMA

Соціальна мережа Facebook приєдналася до асоціації GSMA, яка на сьогоднішній день об'єднує понад 750 операторів мобільного зв'язку у 218 країнах світу. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Соціальна мережа Facebook приєдналася до асоціації GSMA, яка на сьогоднішній день об'єднує понад 750 операторів мобільного зв'язку у 218 країнах світу. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Ось вже довгий час керівництво Facebook зосереджує зусилля на мобільному ринку, який дає істотний приріст користувацької бази та рекламних засобів. Тому не дивно, що у Facebook хочуть зміцнити співпрацю і сформувати більш тісні взаємини з операторами стільникового зв'язку.

Учасники асоціації GSMA надають свої послуги в стандартах GSMA і 3G більш ніж 3 млрд клієнтів, що становить понад 86% всіх світових користувачів мобільного інтернету.

Своїми головними цілями GSMA бачить: забезпечення можливості використання послуг мобільного зв'язку в будь-якій точці земної кулі; надання людям легкого доступу до даного виду послуг; підвищення цінності цих послуг для індивідуальних клієнтів і для економіки в цілому, а також надання нових комерційних можливостей операторів зв'язку та їх постачальникам.

Facebook стала першою соцмережею, яка долучилася до GSMA. У компанії повідомляють, що будуть намагатися максимально активно брати участь у справах асоціації.

"Приєднання до GSMA відображає нашу зосередженість на мобільному сегменті, а також свідчить про нашому гострому бажанні працювати в тісній співпраці з представниками даної галузі. Ми сподіваємося, що наша участь в асоціації буде активним", - коментує рішення керівництва Facebook віце-президент компанії з розвитку бізнесу Ден Роуз.

У свою чергу приєднання до GSMA дозволить соціальної мережі істотно просунутися в розвитку проекту Internet.org, учасники якого, обмінюючись різноманітними ресурсами, передовим досвідом і різноманітними інструментами, шукають рішення для основних областей розвитку мобільного інтернету.

"Залучення до справи і проблеми, з якими стикаються оператори та індустрія в цілому, не є єдино важливою метою для Facebook, яка розраховує також і на розвиток ініціативи Internet.org", - повідомив представник Facebook Дэрик Майнс.