ua en ru

Facebook вперше оприлюднив норми видалення постів

Facebook вперше оприлюднив норми видалення постів Фото: ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Facebook запускає процедуру апеляції на рішення про видалення контента

Американська соціальна мережа Facebook вперше оприлюднила внутрішні правила видалення постів користувачів, а також оголосила про запуск процедури розгляду апеляцій на прийняті рішення. Відповідна інформація опублікована в офіційному блозі Facebook.

Повідомляється, що Facebook визначає міру покарання для порушників правил публікації постів в залежності від серйозності порушення та персональної історії використання соцмережі. Зокрема, при першому порушенні можуть винести попередження, однак у випадку повторення подібних ситуацій можуть видалити пост або заблокувати профіль, а також повідомити правоохоронні органи в особливо важких випадках.

У той же час у Facebook визнають, що експерти, які розбирають скарги і приймають відповідні рішення, час від часу можуть помилятися. У зв'язку з цим протягом року у соцмережі з'явиться можливість оскаржити рішення про видалення поста, якщо його видалили через зображення наготи і сексуальної активності, а також розпалювання ненависті або агресивних висловлювань (hate speech) та зображень сцен насильства.

Зокрема, якщо фото, відео або повідомлення користувача видалять у зв'язку з порушенням стандартів Facebook, користувача повідомлять про це, щоб він зміг направити запит про додаткову перевірку. Передбачається, що остаточне рішення будуть приймати не пізніше, ніж за 24 години.

Зазначимо, у Facebook підлягає видаленню контент, який містить загрози насильства, заклики до насильства, інструкції з виготовлення зброї, розголошення особистості людей, які схильні до особливої небезпеки. Крім того, під забороною знаходиться контент на підтримку терористів, серійних вбивць і злочинних організацій. Також заборонена публікація зізнань у скоєнні злочинів, намірів скоїти суїцид або завдати собі каліцтва, зображень з насильством щодо людей або тварин, відео з пораненими, мертвими людьми і т. д.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Facebook збереже цільову рекламу всупереч новому законодавству ЄС.