ua en ru

Facebook-скандал вразив 87 мільйонів користувачів

Facebook-скандал вразив 87 мільйонів користувачів Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

В Cambridge Analytica могли отримати дані 87 мільйонів користувачів соціальної мережі

Скандал з витоком даних, пов'язаний з Facebook і Cambridge Analytica торкнувся як мінімум 87 мільйонів чоловік. Про це йдеться в блозі голови відділу технологій Facebook Майка Шропфера.

"В цілому, ми вважаємо, що інформація Facebook про 87 мільйонів користувачів - в основному з США - можливо, була помилково розділена з Cambridge Analytica", - йдеться у блозі.

Повідомляється, що починаючи з дня публікації, Facebook запроваджує низку змін, наприклад соціальна мережа повинна буде схвалити всі додатки, які запитують доступ до інформації, такої як реєстрація, відгуки, фотографії, повідомлення, відео, події і групи.

"Нарешті, починаючи з понеділка, 9 квітня, ми покажемо людям посилання у верхній частині своєї стрічки новин, щоб вони могли бачити, які програми вони використовують, та інформацію, якою вони поділилися з цими додатками. Люди також зможуть видалити додатки, які вони більше не хочуть. В рамках цього процесу ми також розповімо людям, чи була їх інформація неправильно передана Cambridge Analytica", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Цукерберг в Конгресі США 11 квітня дасть свідчення у захист даних в Facebook.