ua en ru

Facebook проведе IPO 18 травня 2012 р

Керівництво найбільшої в світі соціальної мережі Facebook прийняло рішення про початок первинного публічного розміщення акцій (IPO) 18 травня ц.р. Розміщення акцій соцмережі є найбільш очікуваним фінансовим подією такого формату після виходу на біржу Google в серпні 2004 р., повідомляє Associated Press.

За неофіційною інформацією, починаючи з 7 травня ц.р. Facebook запускає road-show - серію зустрічей з найбільш привабливими інвесторами для стимулювання інтересу до акцій компанії. У деяких з них братиме участь засновник компанії Марк Цукерберг. Офіційні представники Facebook поки не прокоментували дану інформацію. Facebook планує розмістити акції на 5 млрд дол. при оціночної вартості компанії близько 100 млрд дол. Лістинг акцій Facebook буде здійснюватися на американській біржі Nasdaq, їм буде присвоєно позначення FB.

Раніше повідомлялось, що проведенню IPO можуть також перешкодити дії глави Facebook Марка Цукерберга, який 9 квітня санкціонував придбання сервісу Instagram за 1 млрд дол, а 23 квітня - покупку серії патентів Microsoft за 550 млн дол. Федеральна комісія з цінних паперів і бірж буде перевіряти чистоту угод, що, як вважають експерти, відволіче увагу топ-менеджменту компанії.