ua en ru

Facebook допоможе знайти друзів у фотографіях на смартфоні

Facebook допоможе знайти друзів у фотографіях на смартфоні Фото: месенджер "Фейсбуку"

Нова функція матиме назву Photo Magic

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook впроваджує функції, здатні викликати неоднозначну реакцію у заклопотаних своєю приватністю користувачів, повідомляє TechCrunch.

Як зазначається, месенджер Facebook навчився знаходити друзів користувача по соцмережі у фотографіях, нещодавно зроблених на смартфон.

Нова функція зветься Photo Magic. Вона пропускає всі зроблені на смартфон фотографії через алгоритм розпізнавання осіб. Якщо додаток виявляє на знімках когось схожого на ваших друзів із Facebook, він пропонує відправити їм цю світлину.

Photo Magic поки доступна користувачам Android-версії Facebook Messenger в Австралії, пізніше цього тижня додадуть і підтримку iOS, а в найближчому майбутньому функція добереться до США.

За словами представників Facebook, реалізувати моніторинг фотознімків на смартфонах користувачів компанію підштовхнула популярність обміну фотографіями в Messenger. Так, тільки за останній місяць через чат-додаток соцмережі було відправлено 9,5 млрд знімків. Саме обмін фотографіями є головною функцією одного з більш молодих конкурентів Facebook, месенджера Snapchat.

При бажанні Photo Magic можна відключити за допомогою того ж налаштування приватності, що деактивує пропозиції відзначити друзів на закачуваних до соцмережі фотографіях.

Як повідомлялося, соцмережа Facebook дозволить завантажувати відео до профілю користувача.