ua en ru

Facebook планує створити свою криптовалюту

Facebook планує створити свою криптовалюту Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Facebook створює підрозділ для вивчення технології блокчейн

Соціальна мережа Facebook розглядає можливість створення власної криптовалюти, яка дозволить користувачам здійснювати електронні платежі. Про це повідомляє американський телеканал Cheddar, що спеціалізується на фінансовій інформації, з посиланням на власні поінформовані джерела.

"Вони дуже серйозно ставляться до цього", - наводить телеканал слова одного із своїх співрозмовників.

Повідомляється, що Facebook почав вивчати технологію блокчейна близько року тому. Тоді цим займалась єдина людина з команди соцмережі з корпоративного розвитку Морган Беллер. Зокрема, було вивчено питання, як соцмережа може використовувати нові технології, що підтримують криптовалюти, такі як Bitcoin і Ethereum.

На цьому тижні видання Recode повідомило, що Facebook створює підрозділ для вивчення технології блокчейн. Так, в команду увійшли не менше 10 співробітників Facebook, а очолить її віце-президент компанії, що відповідає за програму Messenger, Девід Маркус.

Нагадаємо, 31 січня 2018 року повідомлялося, що соціальна мережа Facebook заборонила рекламу криптовалют, ICO (первинного розміщення токенів) та бінарних опціонів.