ua en ru

Facebook почала перевіряти фото і відео на справжність

Facebook почала перевіряти фото і відео на справжність Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Нова самонавчальна модель дозволить швидше виявляти дезінформацію

Соціальна мережа Facebook почала проводити перевірку достовірності інформації на відео і фото. Про це повідомила менеджер по продукції Антонія Вудфорд в корпоративному блозі компанії.

Вона заявила, що вже сьогодні компанія розширює перевірку фактів для фотографій і відео для 27 партнерів в 17 країнах по усьому світу.

"Це допоможе нам швидше виявити і прийняти заходи проти більшої кількості дезінформації", - написала Вудфорд.

Facebook створила самонавчальну модель, що використовує різні сигнали залученості для виявлення потенційно помилкового контенту наприклад, зворотний зв'язок від користувачів соцмережі. Такі фото і відео матеріали будуть передаватися експертам для перевірки фактів дійсності.

Багато партнерів компанії мають досвід оцінки фото і відео і навчаються методів візуальної перевірки. Також, у Facebook використовують метод оптичного розпізнавання символів для вилучення текстів з фотографій. Компанія продовжує працювати над новими способами визначення маніпуляцій з медіаконтентом.

Нагадаємо, засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг заявив, що Facebook готовий протистояти спробам втручання у вибори. Він сказав, що соціальна мережа більш підготовлена до спроб втручання у вибори, ніж під час виборів президента США 2016 року.