ua en ru

Facebook можуть заблокувати в Росії через рекламу курильних сумішей

Соціальну мережу Facebook можуть заблокувати в Росії через виявлену там рекламу курильних сумішей. Федеральна антимонопольна служба (ФАС) РФ на даний час перевіряє цю інформацію.

Соціальну мережу Facebook можуть заблокувати в Росії через виявлену там рекламу курильних сумішей. Як повідомив заступник керівника Федеральної антимонопольної служби (ФАС) РФ Андрій Кашеваров, на даний час відомство перевіряє цю інформацію. Крім того, у разі виявлення порушень відповідні матеріали будуть перенаправлені до Роскомнагляду і ФСКН.

Зазначимо, що в рекламному блоці, розташованому праворуч на сторінці Facebook, 16 вересня з'явилася пропозиція придбати "курильні мікси та ейфори". Там же зазначено безкоштовний телефонний номер і адресу сайту, на якому пропонується купити "спайс" і "легальні порошки". Пропозиція доступна в таких містах, як Москва, Краснодар, Київ та Одеса, причому клієнтам пропонуються "величезні знижки на опт" і постійні акції.

Тим часом видання Hopes & Fears повідомляє, що Facebook проведе власне розслідування того, як реклама наркотиків з'явилася на сторінках соціальної мережі. Про це розповіла голова Facebook у Росії Катерина Скоробогатова. Політика соцмережі забороняє розміщення реклами, яка просуває заборонені на території тієї чи іншої країни товари і послуги.

Facebook можуть заблокувати в Росії через рекламу курильних сумішей

Зазначимо, що виробництво, продаж і зберігання курильних сумішей заборонено в Росії. Відповідна постанова уряду РФ набула чинності в січні 2010 р.

В Україні курильні суміші були заборонені наприкінці весни 2010 р. Тоді, 31 травня, Кабмін вніс курильні суміші на синтетичній основі до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Як зазначалося, заборона у грудні 2009 р. обігу вказаних речовин на території сусідніх з Україною держав призвела до масового контрабандного ввезення їх до країни.

Як повідомлялося, за I півріччя 2013 р. уряди різних країн запросили у Facebook особисті дані 38 тис. користувачів.

Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом у 2004 р. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло- Парк у Каліфорнії. IPO Facebook відбулося 18 травня 2012 р. Акції соціальної мережі торгуються на американському майданчику NASDAQ під тікером FB.

Чистий прибуток Facebook у II кварталі 2013 р. склав 333 млн дол. Наприкінці серпня повідомлялося, що капіталізація всесвітньої соцмережі №1 перевалила за позначку у 100 млрд дол.

Згідно з опитуванням РБК-Україна, більше 80% користувачів Інтернету в Україні зареєстровані в соцмережах.