ua en ru

РФ купувала політичну рекламу в Facebook під час виборів президента США, - Reuters

РФ купувала політичну рекламу в Facebook під час виборів президента США, - Reuters Фото: Facebook

Акаунти, ймовірно пов'язані з РФ, витратили на політичну рекламу близько 150 тис. доларів

Близько 470 облікових записів в Facebook, які ймовірно пов'язані з РФ, за останні два роки витратили 100 тис. доларів на тисячі оголошень в соцмережі, що рекламують соціальні і політичні повідомлення. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на директора служби безпеки Facebook Алекса Стамоса.

Як уточнили в Facebook, йдеться про рекламу поглядів по темах, включаючи імміграційні, расові і гомосексуальні права, але не підтримку певного політичного кандидата.

Ще 50 тис. доларів були витрачені на близько 2200 "потенційно пов'язаних з політикою" рекламних оголошень, як припустили в компанії, можливо, були куплені росіянами з метою втручання в РФ у вибори американського президента в 2016 році.

У компанії також заявили, що співпрацюють з федеральним розслідуванням впливу на президентські вибори в 2016 році в США.

Еллен Вайнтрауб, член Федеральної виборчої комісії США, заявила, що виборці в США заслуговують того, щоб дізнатися, звідки з'являються виборчі оголошення.

"Неправомірно, щоб іноземні громадяни витрачали гроші у зв'язку з будь-якими федеральними, державними або місцевими виборами прямо або побічно", - сказала Вайнтрауб.

Нагадаємо, Трамп-молодший у четвер дасть свідчення по РФ.