ua en ru

Facebook і Yahoo! мають намір публікувати дані про свою співпрацю зі спецслужбами

Інтернет-гіганти Facebook і Yahoo! просять секретний суд у США дозволити їм публікувати дані щодо запитів спецслужб, які компанії отримують за законом про нагляд за іноземними розвідками, передає Associated Press.

Ці компанії напередодні подали окремі, однакові запити в секретну судову інстанцію по нагляду за застосуванням вищезазначеного закону. Ще дві компанії, Google і Microsoft, раніше звернулися в ту ж інстанцію з подібними запитами, які зараз знаходяться на розгляді.

Всі чотири інтернет-гіганта знаходяться в числі компаній, що надають Агентству національної безпеки США доступ до особистих даних користувачів в рамках програми, відомої як PRISM. Facebook і Yahoo! заявляють, що вони хочуть змінити помилкові припущення щодо того, які саме дані вони надають уряду. Вони стверджують, що у них є право свободи слова для публікації даних про свою співпрацю зі спецслужбами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що концерни Microsoft і Google мають намір у судовому порядку домагатися більшої прозорості діяльності американських спецслужб в частині використання програм інтернет-стеження.