ua en ru

Facebook додасть кнопку "Пожертвувати" для благодійників

Facebook додасть кнопку "Пожертвувати" для благодійників Фото: інновації Facebook

Користувачі зможуть переслати гроші за кілька кліків, залишаючись у новинній стрічці

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook дозволить своїм користувачам жертвувати гроші на благодійність, не залишаючи її меж. Про це повідомили в офіційному блозі компанії.

Як зазначається, для цього "Фейсбук" додасть кнопку "Пожертвувати" до новинних стрічок користувачів.

Facebook додасть кнопку "Пожертвувати" для благодійників

Таким чином, благодійні організації зможуть розміщувати на своїх сторінках і в публікаціях у Facebook кнопку "пожертвувати", щоб користувачі могли переслати свої кошти за кілька кліків, залишаючись у новинній стрічці.

Новий інструмент дозволить організаціям відстежувати активність жертводавців. У вигляді оновлень на їхніх Facebook-сторінках будуть з'являтися дані про збір благодійних надходжень. Ті, хто перерахував гроші, зможуть поділитися цією новиною із друзями, а кнопка "пожертвувати" з'явиться і в їхніх записах.

Facebook додасть кнопку "Пожертвувати" для благодійників

Зараз Facebook тестує новий функціонал спільно із 37 некомерційними організаціями. Так, Корпус милосердя (Mercy Corps) розпочав кампанію зі збирання коштів для допомоги сирійським біженцям, а Всесвітній фонд дикої природи (WWF) приймає пожертвування в рамках програми щодо захисту зникаючих видів і дикої природи.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Facebook ввів функцію для пожертвувань на боротьбу з лихоманкою Ебола.

Як повідомлялося, торішній внесок Facebook у світову економіку оцінювався в обсязі 227 млрд дол.