ua en ru

Внесок Facebook у світову економіку оцінили в 227 млрд дол

Внесок Facebook у світову економіку оцінили в 227 млрд дол

У 2014 році соціальна мережа Facebook допомогла створити 4,5 млн робочих місць, а її внесок в світову економіку становив 227 млрд дол. Як повідомляє Reuters, це випливає з дослідження, проведеного консалтинговою фірмою Deloitte & Touche за замовленням соціальної мережі.

При підрахунку враховувалася економічна віддача від акаунтів компаній в Facebook, а також від використання користувачами соціальної мережі ігор і мобільних додатків. До уваги приймався згенерований Facebook попит на гаджети і послуги доступу до інтернету.

Reuters пояснює механізм оцінки наступним чином. Наприклад, якщо компанія рекламується через Facebook, то частина її продажів була здійснена завдяки цій рекламі.

Ще одним прикладом, в якому соціальна мережа зіграла ключову роль, агентство називає кампанію по збору коштів на дослідження методів лікування бічного аміотрофічного склерозу.

Загальний обсяг пожертвувань у підсумку склав 100 млн дол. На думку головного операційного директора Facebook Шеріл Сендберг, результати дослідження спростовують думку про те, що технології створюють робочі місця тільки в технологічному секторі і знищують їх в інших галузях господарської діяльності.

В інтерв'ю Reuters, Сендберг пояснила, що Facebook сприяє створенню малого бізнесу в різноманітних сферах - від моди до фітнесу. В результаті, за її словами, у сучасному світі тепер не тільки великі компанії можуть створювати робочі місця.

Маючи 1,35 млрд користувачів Facebook міг би вважатися другою за чисельністю населення країною у світі, зазначає агентство. Чистий прибуток компанії в третьому кварталі 2014 року склала 806 млн дол. при виручці в 3,203 млрд дол. Капіталізація соцмережі за дев'ять місяців 2014 року склала 210 млрд дол.

Нагадаємо, чистий прибуток Facebook в I кварталі 2013 р. виріс на 7% і склав 219 млн дол.