ua en ru

FA Service Digital Transformation Forum 2017: підсумки і висновки

FA Service Digital Transformation Forum 2017: підсумки і висновки

23 червня 2017 року в Києві відбулося центральне подія, присвячена цифровим технологіям - Форум "Цифрова трансформація: нові інструменти підвищення бізнес-ефективності", організатором якого виступила компанія FA Service. Форум проходив у конференц-залах Президент Готель і зібрав 120 топ-менеджерів провідних українських компаній. В якості спікерів та учасників панельних дискусій були запрошені провідні експерти в області диджитализации.

Форум був присвячений впливу цифрових технологій на бізнес, обговорення механізмів трансформації традиційних бізнес-моделей і оптимальних рішень для переходу підприємства у формат digital.

З кейсами успішної цифровий трансформації на прикладі власних компаній присутніх познайомили Діна Немирович ("Фармак"), Андрій Покотилов ("Нова Пошта"), Ганна Христянович (ПУМБ), Олександр Говядін і Антон Рой (Carlsberg Ukraine) та інші відомі фахівці.

"Цифрова трансформація означає знайти своє місце в світі цифрової глобалізації, готовність йти на ризик при впровадженні інновацій за принципом "fail quick, to succeed faster", адаптивність, а також готовність залучати молодь" - пояснила Діна Немирович, директор зі стратегії та корпоративного розвитку "Фармак". "Незалежно від того факту, що компанія належить до традиційної галузі, трансформація охоплює різні області операційної діяльності всередині компанії, а висока ступінь регулювання і залежність від ефективності R&D робить процес цифровий трансформації для компанії на рівні "must have". Раніше, з метою впровадження і розвитку бізнес-систем, які дають конкурентну перевагу, відповідають потребам бізнесу та регуляторним вимогам, в IT-інфраструктуру компанії були інвестовані мільйони доларів. Крім іншого, цифрова трансформація потребує сильного керівництва – тільки воно може бути драйвером серйозних змін", - підкреслила Діна Немирович.

altaltaltalt

Про підхід "fail quick" також говорив Андрій Покотилов, директор з інформаційних технологій "Нова Пошта". "Суть цього підходу - як можна раніше дізнатися, успішний проект чи приречений на провал. Для цього існує 4 основних етапи: швидка перевірка гіпотез перед стартом, визначення mvp-продукту і його запуск, отримання зворотного зв'язку від клієнтів, прийняття рішення про доопрацювання або закриття продукту. В цілому, впровадження інноваційних IT-рішень в бізнесі дозволяє досягти більшого за рахунок менших ресурсів", - зазначив Андрій. Як відомо, "Нова Пошта" є одним з найбільш успішних прикладів створення цифрового підприємства в Україні. Багато в чому цей успіх був досягнутий саме завдяки грамотної стратегії і адекватним цифрових рішень, які дозволили кардинально збільшити ефективність логістичних процесів компанії.

Максим Романов, директор з розвитку Асоціації підприємств промислової автоматизації України, розповів про актуальної концепції індустрії 4.0, особливістю якої є інтеграція всіх процесів в єдиний інформаційний простір, що зв'язують реальні об'єкти і віртуальні. "Кожному підприємству необхідна цифровізація обладнання, основних засобів і процесів управління ними", - підкреслив він, - "це дозволяє досягати більш високої ефективності від використання бізнес-моделей "product as service". Максим представив слухачам новітню концепцію індустрії 5.0, у якій робиться акцент на роботизацию і самонавчання машин, а також відбувається трансформація процесу освіти, з допомогою нових форм підготовки та підбору спеціалістів.

Про трансформації HR-процесів також говорив Євген Бондаренко, директор Академії ДТЕК. У захоплюючій, живій манері Євген розповів про використання аналітики та статистичних даних в практиці підбору персоналу. Даний підхід має багато переваг, у тому числі, навіть можливість передбачати звільнення співробітника. Але на практиці, "найкращі результати приносить поєднання двох підходів: інтуїтивного - для формулювання гіпотез, впровадження рішень, продажу ідей, і аналітичного - для пошуку драйверів, перевірки гіпотез та розуміння реальної ситуації в бізнесі", - констатував Євген.

Центральний подією Форуму стала панельна дискусія, присвячена практиці трансформації бізнес процесів, в якій взяли участь керівники ІТ та фінансових підрозділів компаній AgroGeneration, Carlsberg Ukraine, Група Ковальська і АПК-Інвест. Учасники зазначили, що безумовними перевагами переходу до цифрового ведення бізнесу є значне підвищення прибутковості, зниження витрат, а також інтегрованість і більш висока контрольованість процесів.

Учасники Форуму зійшлися на думці, що українським компаніям, для того щоб підвищити конкурентоспроможність і зайняти передові позиції в бізнесі, необхідно вже сьогодні будувати стратегії виходу в цифрове простір. Тільки таким чином вдасться відповідати все більш зростаючим запитам клієнтів, таких як доступність і швидкість надання інформації, цілодобова підтримка і комфортний сервіс, персоналізація, і створити умови для зростання бізнесу.

FA Service - лідер на ринку бізнес-заходів України, більше 200 успішно проведених професійних форумів і конференцій для топ-менеджменту і керівників компаній.

Анонсовано відкриття супер-ранньої реєстрації на XVI Форум Фінансових Директорів України. Подробиці на www.cfo.ua.