ua en ru

Щорічне зростання адміністративно регульованих цін у 2018-2019 роках становитиме 10%, - НБУ

Щорічне зростання адміністративно регульованих цін у 2018-2019 роках становитиме 10%, - НБУ Фото: НБУ прогнозує зростання цін (НБУ)

Провідну роль у цьому відіграє підвищення світових цін на паливо і ставок акцизу

Адміністративно регульовані ціни в Україні в 2018-2019 роках будуть зростати на 10% щороку. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив в. о. голови Національного банку Яків Смолій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільш істотно серед компонентів інфляції в наступні роки (2018-2019 - ред.) зростуть адміністративно регульовані ціни, більш ніж на 10% в рік. Це в основному відбудеться внаслідок очікуваного поступового підвищення світових цін на енергоресурси з відповідним перенесенням на внутрішні ціни", - заявив Смолій.

За його словами, підвищення адміністративно регульованих цін відбудеться також за рахунок політики уряду, спрямованої на підвищення ставок тютюнових акцизів до рівня акцизного навантаження в Європейському Союзі (ЄС).

Нагадаємо, раніше в Міністерстві фінансів заявили про те, що проектом державного бюджету на 2018 рік не передбачено підвищення ставок податків крім акцизного збору на сигарети.