ua en ru

Щорічно ПАТ "Криворіжгаз" економить понад 1,5 млн гривень за допомогою системи GPS-навігації

Щорічно ПАТ "Криворіжгаз" економить понад 1,5 млн гривень за допомогою системи GPS-навігації В першу чергу, GPS-трекерами були обладнані машини екстреної служби "104"

В першу чергу, GPS-трекерами були обладнані машини екстреної служби "104"

ПАТ "Криворіжгаз" зменшило витрату палива службового транспорту на 35%. Всі автомобілі компанії обладнані системою GPS-моніторингу, а 20% з них - датчиками контролю витрат палива. Це повідомляє прес-служба компанії.

Впровадження системи GPS-моніторингу дозволило повністю змінити логістику, заощадити час, паливо і підвищити рівень якості обслуговування споживачів. За 5 років компанії вдалося зменшити обсяги витрати палива на 35%, скоротити загальний пробіг автотранспорту на 27% в рік. Також знизився рівень зношеності транспорту і витрати на ремонт в межах 25%.

"Моніторинг кожного автомобіля відбувається в режимі онлайн. Це дозволяє диспетчеру визначити його місцезнаходження і оперативно направити на виклик споживача або ліквідацію аварійної ситуації, що значно скорочує час прибуття аварійної бригади ", - говорить начальник служби автотранспорту ПАТ "Криворіжгаз" Ігор Жеглов.

В першу чергу, GPS-трекерами були обладнані машини екстреної служби "104". Диспетчер оперативно направляє найближчий екіпаж до місця аварії і скорочує час ліквідації витоків газу, що дозволяє уникнути виникнення аварійних ситуацій. ПАТ "Криворіжгаз" розпочало впровадження супутникової системи навігації для контролю роботи службового транспорту, що обслуговує газорозподільні мережі в 2013 році.

Використання системи супутникового GPS моніторингу дозволяє контролювати інформацію про швидкість, кілометраж, витраті палива і місцезнаходження кожного транспортного засобу. Для управління системою не треба було збільшення персоналу. Один фахівець безперервно контролює роботу всіх автомобілів і оперативно вирішує будь-яку проблему.