ua en ru

Exim Bank of China має намір дати Криму кредити на розвиток сільського господарства

Рада міністрів АРК підписав Меморандум про співпрацю з експортно-імпортним банком Exim Bank of China і Китайською національною корпорацією машинної промисловості і генеральних підрядів (СМСЕС). Відповідний документ підписаний у Пекіні, передає головне управління інформполітики кримського уряду.

Зокрема, меморандум передбачає реалізацію проектів з будівництва сільськогосподарського комплексу, включаючи зерновий елеватор, комбікормовий завод, холодильні приміщення, завод з виробництва біопалива, біогазові електростанції, фруктів-та овочесховища. Крім того, меморандум передбачає створення великотоварних ферм для великої рогатої худоби, свинокомплексів, птахофабрик, оптових ринків. Крім цього, планується спільна реалізація таких проектів, як модернізація меліорації сільськогосподарських земель, розвиток виноградарства та виноробства, постачання кримської продукції в Китай.
Згідно з меморандумом, Exim Bank of China має намір надати кредитні кошти на фінансування перерахованих вище проектів.
Представники китайського банку підкреслили, що зацікавлені у спільній реалізації проектів і розраховують на підтримку з боку керівництва Криму.