ua en ru

Євробачення 2018: хто переміг

Євробачення 2018: хто переміг Фото: Євробачення 2018 (facebook.com-eurovisiononline)

Переможець Євробачення визначився у фіналі конкурсу

Хто переміг на Євробаченні 2018 вже відомо - за результатами голосування перше місце отримала Нетта Барзілай (Ізраїль). Детальніше - в матеріалі Styler.

Виступ Нетты Барзілай на Євробаченні 2018, яке принесло їй перемогу

На другому місці опинилася Елені Фурейра яка пркдставляла Кіпр. На конкурс вона приїхала з піснею під назвою Fuego. Відзначимо, що в мережі неоднозначно оцінили виступ, назвавши її "сумішшю Бейонсе і Шакіри".

Друге місце дісталося Сезаре Сэмпсону з Австрії з піснею Nobody But You. Цікаво, що букмекери пророкували виконавцю місце у другій двадцятці. Але журі та глядачі оцінили його виступ дуже високо.

У першу п'ятірку потрапили також Міхаель Шульте з піснею You Let Me Walk Alone, який представляє Німеччину, і Эрмал Мета і Фабріціо Моро з піснею Non mi avete fatto nient, які виступали від Італії.

MELOVIN за підсумками голосування зайняв 17 місце.

Євробачення 2018: хто переміг

Скріншот із відео

Через те, що правила оголошення результатів були змінені, в фіналі конкурсу під час оголошення результатів до самого кінця тримається інтрига і складно передбачити, хто ж стане переможців. Вся справа в тому, що спочатку озвучуються результати від професійного журі, а після цього - бали глядачів. І якщо ж за підсумками голосування журі хтось виходить на перше місце, то результати голосування глядачів можуть кардинально змінити позиції учасників в таблиці.

Так і вийшло в цей раз. Учасник, який представляє Австрію за балами, отриманими від журі, вийшов на перше місце. На другому місці опинилася Швеція, і лише на третьому - ізраїльтянка, фаворитка букмекерів. Але глядацьке голосування принесло перемогу саме учасниці від Ізраїлю. Друге місце отримала представниця Кіпру, а третє - учасник, який представляє Австрію.

Переможець Євробачення визначився у фіналі конкурсу

Сьогодні ввечері стало відомо, хто переміг на Євробаченні 2018. Ще до старту конкурсу букмекери зробили свої ставки на результати. Так, за прогнозами фаворитом конкурсу була учасниця, яка представляє Ізраїль - Нетта Барзілай.

Євробачення 2018: хто переміг

Скріншот сайту (eurovisionworld.com)

Однак вже після перших репетицій конкурсантів у Лісабоні букмекери змінили свої прогнози і на першому місці опинилася представниця Кіпру Елені Фурейра.

Крім того, змінилися ставки і на інших ключових фаворитів. Наприклад, до початку конкурсу в трійці лідерів були Ізраїль, Болгарія і Чехія. А за підсумками півфіналів, на першому, другому і третьому місці за прогнозами виявилися Кіпр, Ізраїль і Франція.

Євробачення 2018: хто переміг

Скріншот сайту (eurovisionworld.com)

Результати першого півфіналу конкурсу

Високі бали в першому півфіналі букмекери пророкували Ізраїлю, Чехії, Болгарії, Естонії, Греції, Кіпру, Бельгії, Австрії, Вірменії та Фінляндії. Проте за результати голосування показали, що не всі прогнози були вірними. У підсумку, в першій десятці пройшли у фінал виявилися Австрія, Естонія, Кіпр, Литва, Ізраїль, Чехія, Болгарія, Албанія, Фінляндія та Ірландія.

Євробачення 2018: хто переміг

Скріншот з відео

Переможці другого півфіналу Євробачення 2018

У другому півфіналі букмекерам також не вдалося передбачити фіналістів на 100%. Прогнозувалося, що переможцями стануть Австралія, Швеція, Норвегія, Україна, Нідерланди, Польща, Данія, Молдова, Росія та Угорщина. Але за підсумками голосування Сербія і Словенія витіснили з цього списку Росію і Польщу.

Євробачення 2018: хто переміг

Скріншот з відео

Хто виступить у фіналі

За результатами двох півфіналів визначилася двадцятка країн-фіналістів Євробачення 2018. Але у фіналі до них приєднаються ще шість учасників. Справа в тому, що в конкурсі беруть участь країни так званої "Великої п'ятірки". Вони є засновниками і основними спонсорами конкурсу, та завжди автоматично проходять у фінал. Це Великобританія, Франція, Німеччина, Італія та Іспанія. Крім того, у фінал проходить країна-господиня конкурсу (в 2018 році це Португалія).

Як вибирають переможця

Голосування за переможця проходить в два етапи. Першими свої бали від 1 до 12 називає журі конкурсу. Після цього оголошуються бали, які присудила конкурсантам кожна з країн-учасниць, теж від 1 до 12. Потім ці бали підсумовують і отримують загальну оцінку. Спірні моменти вирішуються дуже просто – якщо учасники набирають однакову кількість голосів, вирішальним буде результат голосування телеглядачів.

Зазначимо, що після Євробачення 2017, що проходив у Києві, були внесені деякі зміни в правила конкурсу. Тепер країна не може відправляти на Євробачення учасника, якщо йому заборонений в'їзд в країну-господарку конкурсу. Приводом до цього послужив той факт, що на Євробачення в 2017 році не потрапила учасниця від Росії Юлія Самойлова - СБУ заборонила їй в'їзд в Україну за виступ в окупованому Криму.