ua en ru

Євробачення 2017: врегульовані дві з десяти претензій до України

Євробачення 2017: врегульовані дві з десяти претензій до України Фото: Євробачення (eurovision.ua)

Дирекція конкурсу закрила всі фінансові питання з зірками-хедлайнерами

Дирекція пісенного конкурсу "Євробачення 2017" заявила про закриття всіх фінансових питань з зірками-хедлайнерами, також вже врегульовані 2 з д10 претензій до Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ). Про це повідомляє 1tv.com.ua.

"Зараз вже врегульовано дві з десяти претензій до ВАТ "НСТУ". З боку НСТУ спрямована 1 претензія до підрядника, а ще 6 вимог про врегулювання грошових зобов'язань знаходяться на стадії підготовки. Деякі з цих вимог будуть пред'явлені офіційними листами-вимогами, інші - як досудові претензії. Незважаючи на це, завершення проекту триває в плановому режимі", - заявив директор виконавчої дирекції НСТУ Юрій Біловус.

За його словами, протягом останнього робочого тижня червня повністю закриті 12 договорів на загальну суму 6,8 млн гривень і 767 тис. євро. Здійснено аналіз і підготовку до закриття ще низки договорів, у тому числі 2 останніх договорів з іноземними субпідрядниками.

Повідомляється, що вже закриті всі фінансові питання з зірками-хедлайнерами. Проте, в роботі досі знаходяться окремі договори з оплати деяким танцівникам, статистам, танцювальним колективам, які виступали разом із зірками-хедлайнерами.

"Разом з тим, зараз НСТУ перевіряє всі деталі переданих авторських і суміжних прав. На сьогодні маємо вже два випадки, коли документальне оформлення угод вимагає додаткової уваги, тому що, незважаючи на запевнення виконавців, можуть виникати претензії з авторських прав від третіх осіб", - резюмували в дирекції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у НСТУ є 20 днів на оскарження штрафа в 198 тис. євро за недопуск учасниці Російської Федерації на конкурс "Євробачення-2017".