ua en ru

У Євросоюзі вважають, що ІДІЛ залишається загрозою після поразки на Близькому Сході

У Євросоюзі вважають, що ІДІЛ залишається загрозою після поразки на Близькому Сході Фото: бойовики ІДІЛ (YouTube screenshot)

В ЄС допускають, що угруповання може закріпитися в Лівії та Афганістані

Терористична організація "Ісламська держава" залишається загрозою, незважаючи на практично повну поразку на Близькому Сході і втрату так званого халіфату. Про це заявив керівник антитерористичного напрямку в Євросоюзі Жиль де Кершов, передає Associated Press.

За словами де Кершова, на даний момент не спостерігається масового припливу бойовиків ІД до Європи, чого побоювалися після поразки терористів в Сирії та Іраку. За даними розвідки країн Євросоюзу, з Близького Сходу до ЄС повертаються одиниці бойовиків. В той же час де Кершов підкреслив, що прихильники ІДІЛ залишаються загрозою, тому що угрупування може закріпитися в інших країнах, у тому числі в Лівії та Афганістані.

"Поразка ІДІЛ ще не означає, що гру закінчено, нам все одно доводиться звертати увагу на ідеологію. Все більше і більше ми бачимо в Європі натхнених тероризмом", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ІДІЛ закликає прихильників до терактів в Європі на свята. Зокрема, терористи закликають нападати на різдвяні ярмарки у Британії, Німеччині та Франції.