ua en ru

У Євросоюзі вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 чиновників, - журналіст

У Євросоюзі вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 чиновників, - журналіст Фото: у ЄС продовжили санкції проти Віктора Януковича (news-cloud.net)

Із санкційного списку були виключені соратники Януковича - Лукаш та Клюєв

У Європейському союзі (ЄС) сьогодні, 28 лютого 2018 року, вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 чиновників з його оточення. Про це у своєму Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Також він додав, що із санкційного списку були виключені соратники колишнього президента України Віктора Януковича - екс-міністр юстиції України Олена Лукаш і бізнесмен Сергій Клюєв.

"ЄС сьогодні вирішили продовжити санкції проти Януковича та 12 його партнерів. Лукаш і Клюєва виключили. Міністри повинні затвердити (список, - ред.) 5 березня", - повідомив Йозвяк.

Також він додав, що 12 березня будуть продовжені санкції ЄС проти 150 сепаратистів та чиновників з Росії та 38 організацій у зв'язку із окупацією українського Криму.

Нагадаємо, у вівторок, 27 лютого, народний депутат Ганна Гопко заявила, що в Європейському союзі можуть розглянути питання про зняття санкцій з 15 чиновників з оточення екс-президента Віктора Януковича, якщо українські правоохоронні органи не дадуть докази їхніх злочинів до 6 березня.

Раніше повідомлялося, що Європейський союз може виключити з списку санкцій соратників колишнього президента України Віктора Януковича: колишнього міністра юстиції України Олену Лукаш і бізнесмена Сергія Клюєва. Крім того, 21 лютого суд Європейського союзу скасував рішення Ради ЄС про санкції, які були накладені на українського депутата Сергія Клюєва у березні 2017 року.