ua en ru

В Євросоюзі розкритикували американську податкову реформу

В Євросоюзі розкритикували американську податкову реформу Фото: Стівен Мнучин (flickr.com imfphot)

На початку грудня Сенат конгресу США схвалив проект про податкову реформу

Міністри фінансів п'яти країн Європейського союзу виступили з критикою американської податкової реформи. Відповідного листа направлено міністру фінансів США Стівену Мнучину, в понеділок, 11 грудня, повідомляє агентство Reuters.

На думку міністрів фінансів п'яти найбільших економік ЄС, реформа здатна призвести до серйозних проблем у міжнародній торгівлі.

Так, міністри фінансів Німеччини, Великобританії, Франції, Італії та Іспанії вважають, що деякі нові податкові правила "можуть увійти в суперечність з принципами договорів про уникнення подвійного оподаткування та призведуть до ризику великих перекосів у міжнародній торгівлі".

Нагадаємо, на початку грудня Сенат конгресу Сполучених Штатів Америки схвалив підготовлений республіканцями проект про податкову реформу. За ухвалення реформи проголосував 51 сенатор, 49 – проти.

Затверджений Сенатом законопроект у США вважають "найбільшим переглядом податків у США з 1980-х років". Так, податок на прибуток американських корпорацій з 35% повинен бути знижений до 20%.

На думку республіканців, це дозволить підвищити конкурентоспроможність економіки США і повернути з-за кордону прибутку американських компаній на "трильйони доларів". Також в документі містяться зміни в оподаткуванні фізичних осіб - замість діючої шкали з семи категорій прогресивного прибуткового податку запропоновані всього три - 12%, 25% і 35%.