ua en ru

В Євросоюзі обмірковують нові санкції проти РФ через Сирію, - WSJ

В Євросоюзі обмірковують нові санкції проти РФ через Сирію, - WSJ Фото: у ЄС обговорюють нові санкції проти Росії

Питання санкцій планують обговорити на зустрічі голів МЗС країн ЄС 17 жовтня

Країни Євросоюзу обмірковують можливі нові санкції проти Росії у зв'язку з кровопролиттям в Алеппо. Про це повідомили європейські дипломати, передає The Wall Street Journal.

За інформацією видання, обговорення цього питання заплановане на найближчий понеділок, 17 жовтня, на зустрічі глав МЗС країн ЄС.

Джерело повідомило, що формальної вказівки від Вашингтона і Брюсселя щодо введення нових санкцій проти Росії поки немає.

На зустрічі не очікується конкретних рішень щодо санкцій, але якщо бомбардування Алеппо триватимуть і ситуація буде погіршуватися, питанню санкцій на зустрічі буде приділено серйозну увагу.

Також поки що немає конкретного розуміння, у чому можуть полягати нові санкції проти РФ.

Зі слів європейських дипломатів, швидше за все, метою нових санкцій можуть стати російські чиновники, які можуть поповнити чинний список ЄС, причому деякі з європейських країн пропонують зробити цей крок вже за підсумками зустрічі наступного тижня.

Співрозмовники газети також розповіли, що зараз у проекті спільної заяви за підсумками зустрічі планується засудити "режим Башара Асада і його союзників" за атаки на цивільних осіб.

Прямих звинувачень на адресу Росії в проекті документа на даному етапі немає, але до моменту його ухвалення, не виключено, що формулювання стануть суворішими.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем вважає, що Європейський союз має запровадити санкції проти Росії за бомбардування в Сирії.