ua en ru

В Євросоюзі готують рекомендації Україні у справах про топ-корупцію, - НАЗК

В Євросоюзі готують рекомендації Україні у справах про топ-корупцію, - НАЗК Фото: НАПК

Експерти IACAB також готують висновки про загрози та ризики боротьби з корупцією в Україні

Експерти Міжнародної антикорупційної консультативної ради (IACAB), створеної в рамках допомоги Євросоюзу, готують рекомендації Україні у справах про корупцію на найвищому рівні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національного агентства з питань запобігання корупції.

Повідомляється, що керівництво НАЗК провело зустріч з делегацією IACAB, на якій обговорювався аналіз антикорупційних зусиль агентства, зокрема, удосконалення системи електронного декларування.

"Іноземні експерти відзначили, що за результатами свого першого візиту в Київ 6-9 вересня 2017 готують висновок про загрози та ризики, пов'язані з розслідуванням та судовим розглядом справ, які стосуються корупції високого рівня в Україні, та рекомендації IACAB щодо поліпшення ситуації", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Міжнародна консультативна антикорупційна рада створена програмою технічної допомоги ЄС Україні - Антикорупційна ініціатива ЄС. IACAB допомагає комітету Ради з питань запобігання і протидії корупції посилити стратегічний нагляд за реалізацією антикорупційних реформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК перевірить ще 20 декларацій чиновників у наступні 2 місяці.