ua en ru

Євросоюз затвердив "чорний список" з 17 країн-офшорів

Євросоюз затвердив "чорний список" з 17 країн-офшорів Фото: ОАЕ потрапили в "чорний" список ЄС (nce.gov.ae)

Список був затверджений після численних розкриттів схем Panama Papers

Міністри фінансів Європейського союзу (ЄС) ухвалили у вівторок, 5 грудня, "чорний список" податкових гаваней, який включає в себе 17 юрисдикцій, що не входять в ЄС, які не дотримуються правил оподаткування. Про це повідомив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер, передає Reuters.

Повідомляється, що в список увійшли американські Самоа, Бахрейн, Барбадос, Гренада, Гуам, Південна Корея, Макао, Маршаллові Острови, Монголія, Намібія, Палау, Панама, Сент-Люсія, Самоа, Тринідад і Тобаго, Туніс і Об'єднані Арабські Емірати.

За інформацією Ле Мера, інші 47 юрисдикцій включені в публічний "сірий" список країн, які в даний час не відповідають стандартам ЄС, але зобов'язалися змінити свої податкові правила.

Список був затверджений після численних розкриттів схем офшорного ухилення від сплати податків компаніями і багатими людьми держави ЄС. Схеми отримали назву Panama Papers.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2017 року бердмудская юридична фірма Appleby заявила про можливе повторення скандалу з "панамським документами".