ua en ru

Євросоюз підсилить прикордонні служби через потік біженців

Євросоюз підсилить прикордонні служби через потік біженців Фото: біженці з Туреччини (twitter.com/EU_Commission)

Причина - зростання кількості біженців, що прибувають до Греції через Туреччину

Єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос заявив, що країни Європейського Союзу (ЄС) підсилять прикордонні служби через зростання потоку біженців з Туреччини до Греції. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Кількість шукачів притулку, що прибувають до Греції з Туреччини значно зросла цього року в порівнянні з попереднім, тож країни ЄС мають вжити термінових заходів щодо збільшення кількості персоналу прикордонних служб", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за даними Єврокомісії, лише в січні-березні 2018 року 15 457 біженців прибули до Греції через Туреччину морським та наземним шляхом. Це майже у дев'ять разів більше, ніж за такий же період минулого року.

Аврамопулос також повідомив, що до Іспанії за перші три місяці цього року прибули 6623 біженці, що на 22 відсотки більше за відповідний минулорічний показник.

"Я закликаю країни-члени терміново надіслати прикордонників і обладнання для європейських прикордонних і берегових прикордонних служб", - заявив єврокомісар.

Разом з тим Єврокомісія зазначає, що агенція із захисту кордонів ЄС підсилить національні прикордонні служби країн Євросоюзу близько 1500 співробітниками.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глава Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі повідомив, що лідери терористичної організації "Ісламська держава" вступили у змову з африканськими терористами, щоб спровокувати новий потік біженців з Африки і самим серед мігрантів прибути до Європи.