ua en ru

Євросоюз погодив позицію по міграційній угоді з Туреччиною

Євросоюз погодив позицію по міграційній угоді з Туреччиною Фото: прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель

Пропонований план передбачає відправку всіх мігрантів, які прибули до Греції з Туреччини, назад

Лідери країн Європейського Союзу узгодили спільну позицію щодо угоди з Туреччиною щодо питання біженців. Про це написав прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель у своємуTwitter.

"Голова Євроради представить турецькому прем'єр-міністру угода ЄС перед засіданням Євроради 18 березня", - повідомив прем'єр Люксембургу.

Пропонований план передбачає відправку всіх мігрантів, які прибули до Греції з Туреччини, назад. Натомість, як очікується, ЄС може запропонувати Анкарі фінансову допомогу і безвізовий доступ в країни Шенгенської угоди.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу висловив сумнів, що попередньо узгоджений з ЄС план буде виконуватися.

Анкара запропонувала ЄС приймати назад всіх біженців, які нелегально доберуться до Греції. В обмін на це країни ЄС легально будуть забирати з Туреччини стільки ж сирійців, скільки переправляється з Греції назад на турецький берег.

Також Туреччина хоче отримати від ЄС до 2018 року додатково до обіцяних раніше трьом мільярдам євро ще стільки ж, скасувати вже з червня цього року візовий режим для своїх громадян і прискорити процес переговорів про вступ до Євросоюзу.