ua en ru

Євросоюз переживає екзистенційну кризу, - Юнкер

Євросоюз переживає екзистенційну кризу, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер

Тема виходу із кризи буде обговорюватися 16 вересня під час зустрічі 27 країн ЄС в Братиславі

Європейський Союз переживає екзистенційну кризу. Про це заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у середу, 14 вересня, виступаючи в Європарламенті з промовою про стан ЄС, повідомляє DW.

Зокрема, Юнкер заявив, що всі 28 країн - членів Євросоюзу занадто часто говорять про свої власні національні інтереси.

"Кількість областей, в яких ми працюємо солідарно, занадто мала", - сказав Юнкер, зазначивши, що всі 28 країн сильно розходяться в думці, як необхідно долати економічний застій, кризу з біженцями та загрозу тероризму.

Разом з тим, на думку Юнкера, вихід Великобританії з ЄС не є початком розпаду організації і "це не загрожує подальшому існуванню Євросоюзу".

Як повідомляється, тема виходу із кризи буде обговорюватися в п'ятницю під час зустрічі 27 країн ЄС в Братиславі, але вже без участі Великобританії.

Крім того, Юнкер заявив про намір розширити мільярдний інвестиційний план для Європи.

Так, він виступає за продовження роботи Європейського фонду стратегічних інвестицій (EFSI) і пропонує збільшити програму інвестицій в економіку ЄС з 315 мільярдів до 630 мільярдів євро до 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єри Угорщини та Чехії Віктор Орбан і Богуслав Соботка закликають до створення спільної армії Європейського Союзу.