ua en ru

Євросоюз відзначає прогрес реформ та економіки в Україні, - Могеріні

Євросоюз відзначає прогрес реформ та економіки в Україні, - Могеріні Фото: Володимир Гройсман і Федеріка Могеріні (kmu.gov.ua)

ЄС відзначає високий темп реформ в Україні

Європейський союз (ЄС) відзначає прогрес реформ в Україні і, як наслідок, зміцнення економіки. Про це сказала Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Брюсселі, передає "Урядовий портал".

"Ми спостерігаємо, що в Україні уряд став сильніший, зміцніло державне управління і як результат - сильніша економіка. Ми відзначаємо макрофінансову стабілізацію, реформування банківського сектору, зміни в пенсійній системі", - сказала Могеріні.

Також вона привітала Україну із ухваленням держбюджету на 2018 рік та зазначила, що доцільно продовжувати темп реформ. У цьому контексті сторони домовилися акцентувати увагу на продовженні перетворень в енергетичній сфері, зокрема реформуванні НАК "Нафтогаз України", у фіскальній системі, управлінні держактивами.

Нагадаємо, 4 грудня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ініціює підписання великого меморандуму, який стане планом подальших дій в рамках розпочатої у 2014 році реформи децентралізації влади в Україні.