ua en ru

Євросоюз схвалив будівництво газопроводу через Адріатичне море

Євросоюз схвалив будівництво газопроводу через Адріатичне море Фото: Євросоюз схвалив будівництво газопроводу через Адріатичне море

ЄС розраховує, що поставки газу по новому газопроводу почнуться з 2020 року

Європейська комісія (ЄК) визнала угоду про будівництво Трансадріатичного газопроводу, укладену Грецією з компанією Trans Adriatic Pipeline AG, відповідною законодавству Європейського союзу (ЄС). Про це йдеться в повідомленні ЄК.

"Сьогоднішнє затвердження угоди по Трансадріатичному газопроводу є важливим кроком на шляху реалізації проекту "Південний газовий коридор", який є ключовим проектом для енергетичної безпеки ЄС, що відкриває для Європи нові джерела газу", - сказав заступник голови ЄК Марош Шефчович, який курирує питання енергетичної політики ЄС.

Повідомляється, що фінансувати будівництво газопроводу будуть приватні інвестори, а передбачений угодою особливий податкової режим не зробить серйозного негативного впливу на рівень конкуренції на газовому ринку ЄС.

Влада ЄС розраховує, що поставки газу по новому газопроводу почнуться з 2020 року. Трансадріатичний газопровід пройде від кордону Греції через Албанію в Італію, по дну Адріатичного моря.

Нагадаємо, в лютому парламент Болгарії відхилив пропозицію опозиційної партії "Атака" відновити роботу над проектом "Південний потік.